SERDUSZKA RODZYNKOWE



     
                                         SERDUSZKA   RODZYNKOWE
 


                                SKŁADNIKI : 



                     CIASTO

  • 500g     mąki
  • 500g     cukru
  • 150g     masła
  •  3          jaja
  • 1/2        łyżeczki mielonego cynamonu
  •              szczypta mielonych goździków

                     LUKIER

  •               białko
  • 50g        cukru

                     DO   DEKORACJI

  • 120g      posiekanych rodzynek



                               WYKONANIE :


1 -  Z podanych składników zagnieść ciasto , cienko je rozwałkować.
      Foremkami o dowolnych kształtach wykrawać małe ciastka ,
       każde posmarować lukrem utartym z cukru i białka , 
       posypać rodzynkami i położyć na przygotowanej blasze.

2 -   Piec w temperaturze 180*C do chwili , aż lukier leciutko się przyrumieni.



                                                               Smacznego

Komentarze

Popularne posty