Ciastka Miodowe
Ciastka Miodowe
SKŁADNIKI :
Ciasto:
Masa:
Krem:
Do przełożenia warstw:
WYKONANIE :
1 - Na stolnicy posiekaj składniki ciasta, zagnieć je,
podziel na 3 części i włóż na 30 minut do lodówki.
2 - Jedną część rozwałkuj na blasze, upiecz w piekarniku w temperaturze 180°C.
Zdejmij z blachy. Upiecz drugi placek – także zdejmij.
Następnie rozwałkuj na blasze trzecią porcję ciasta.
3 - W rondlu rozpuść masło, dodaj miód, cukier puder i posiekane orzechy włoskie.
Przez chwilę smaż składniki masy, po czym rozsmaruj na surowym placku i upiecz.
4 - Teraz przyrządź krem.
Budyń śmietankowy przygotuj według przepisu podanego na etykiecie,
dodaj cukier puder, a następnie wystudź.
Zimny budyń utrzyj z masłem.
Dwa placki (te wcześniej upieczone) posmaruj konfiturą i kremem, ułóż jeden na
drugim i przykryj plackiem z masą orzechową.
5 - Tak przygotowane ciasto przykryj folią i wstaw na 1 - 2 godziny do lodówki.
Smacznego
SKŁADNIKI :
Ciasto:
- 500g mąki pszennej
- 200g masła
- 2 jaja
- 200g cukru pudru
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka sody oczyszczonej
Masa:
- 250g orzechów włoskich
- 100g cukru
- 100g masła
- 2 łyżki miodu
Krem:
- 1 op. budyniu śmietankowego
- 150g cukru pudru
- 300g masła
Do przełożenia warstw:
- konfitura z czarnej porzeczki
WYKONANIE :
1 - Na stolnicy posiekaj składniki ciasta, zagnieć je,
podziel na 3 części i włóż na 30 minut do lodówki.
2 - Jedną część rozwałkuj na blasze, upiecz w piekarniku w temperaturze 180°C.
Zdejmij z blachy. Upiecz drugi placek – także zdejmij.
Następnie rozwałkuj na blasze trzecią porcję ciasta.
3 - W rondlu rozpuść masło, dodaj miód, cukier puder i posiekane orzechy włoskie.
Przez chwilę smaż składniki masy, po czym rozsmaruj na surowym placku i upiecz.
4 - Teraz przyrządź krem.
Budyń śmietankowy przygotuj według przepisu podanego na etykiecie,
dodaj cukier puder, a następnie wystudź.
Zimny budyń utrzyj z masłem.
Dwa placki (te wcześniej upieczone) posmaruj konfiturą i kremem, ułóż jeden na
drugim i przykryj plackiem z masą orzechową.
5 - Tak przygotowane ciasto przykryj folią i wstaw na 1 - 2 godziny do lodówki.
Smacznego
Komentarze