TULIPAN



                                 TULIPAN

                   SKŁADNIKI :

           Ciasto:

  •  6        jaj
  •  1        kostka  margaryny
  •  6        łyżek  oleju
  • 1 1/2   szklanki  cukru  pudru
  •  2        szklanki  mąki
  •  2        łyżeczki  proszku  do  pieczenia
  • 1/2      szklanki  mleka
  •  1        czerwony  kisiel
  •  4        łyżki  kokosu
  •  2        łyżki  kakao
           Masa: 

  • 700g   zmielonego  sera
  • 3/4      kostki  margaryny
  • 1 1/2   szklanki  cukru
  •  4        jaja
  •  1        budyń  śmietankowy
  •            sok  z  jednej  cytryny



                   WYKONANIE :

1 -  Margarynę  utrzeć  z  cukrem.
      Dodać  żółtka ,  olej,  cukier  puder,  proszek  do  
      pieczenia,  mleko  oraz  mąkę.  Dokładnie  wymieszać.  
      Ubić  pianę  z  białek  , dodać  do  ciasta.  Delikatnie  wymieszać.

2 -  Ugotować  kisiel,  przestudzić .
       Ciasto  podzielić  na  4  części.
      
3 -  Do  pierwszej  części  dodać  przestudzony  kisiel  i  dokładnie  wymieszać.
      Do  drugiej  części  dodać  kokos  i  również  dokładnie wymieszać.
      Do  trzeciej  części  dodać  kakao i  dokładnie  wymieszać.
      Do  czwartej  części  nic  nie  dodajemy.

4 -  Układać  ciasto  na  formie  łyżkami  na  przemian  i  piec  
       w   piekarniku  nagrzanym  do  180*C  przez  około  30  minut.
      Po  upieczeniu  przekroić  raz  lub  dwa  razy.

5 -  Przygotować  masę
      Ser  zmiksować  z  margaryną  dodać  cukier, sok  z  cytryny  oraz  jaja.
      Całość   dokładnie  wymieszać  i  smażyć  na  ogniu  około  5  minut.
      Pod  koniec  smażenia  dodać  budyń  rozpuszczony  w  1/4  szklanki  wody.

6 -  Przekrojone  placki  przełożyć  przestudzoną  masą  serową.


                                                   Smacznego

Komentarze

Popularne posty