TULIPAN
TULIPAN
SKŁADNIKI :
Ciasto:
- 6 jaj
- 1 kostka margaryny
- 6 łyżek oleju
- 1 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- 1 czerwony kisiel
- 4 łyżki kokosu
- 2 łyżki kakao
- 700g zmielonego sera
- 3/4 kostki margaryny
- 1 1/2 szklanki cukru
- 4 jaja
- 1 budyń śmietankowy
- sok z jednej cytryny
1 - Margarynę utrzeć z cukrem.
Dodać żółtka , olej, cukier puder, proszek do
pieczenia, mleko oraz mąkę. Dokładnie wymieszać.
Ubić pianę z białek , dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
2 - Ugotować kisiel, przestudzić .
Ciasto podzielić na 4 części.
3 - Do pierwszej części dodać przestudzony kisiel i dokładnie wymieszać.
Do drugiej części dodać kokos i również dokładnie wymieszać.
Do trzeciej części dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Do czwartej części nic nie dodajemy.
4 - Układać ciasto na formie łyżkami na przemian i piec
w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 30 minut.
Po upieczeniu przekroić raz lub dwa razy.
5 - Przygotować masę
Ser zmiksować z margaryną dodać cukier, sok z cytryny oraz jaja.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć na ogniu około 5 minut.
Pod koniec smażenia dodać budyń rozpuszczony w 1/4 szklanki wody.
6 - Przekrojone placki przełożyć przestudzoną masą serową.
Komentarze