Tort Cudo
Tort CUDO
SKŁADNIKI :
WYKONANIE :
1 - Kruche ciastka drobno pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem.
Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
Następnie przełóż masę do formy, przy pomocy łyżki uformuj
spód i wstaw na godzinę do lodówki.
2 - Orzechy laskowe posiekaj ze skórką pomarańczową.
Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj obrane ze skórki migdały, mąkę, kakao oraz przyprawy -
całość delikatnie wymieszaj.
3 - Cukier zagotuj z miodem , stale mieszając.
Kiedy dokładnie się rozpuści zdejmij z ognia, dodaj do pozostałych,
uprzednio przygotowanych składników i dokładnie wymieszaj.
4 - Następnie równomiernie rozsmaruj masę na przygotowanym spodzie,
po czym piecz przez około 30 - 40 minut w piekarniku rozgrzanym
do temperatury 175*C.
5 - Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Smacznego
SKŁADNIKI :
- 200 g kruchych ciastek
- 100 g masła
- 80 g orzechów laskowych
- 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 50 g czekolady
- 150 g migdałów
- 50 g mąki
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczki cynamonu
- 100 g cukru
- 100 g miodu
WYKONANIE :
1 - Kruche ciastka drobno pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem.
Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
Następnie przełóż masę do formy, przy pomocy łyżki uformuj
spód i wstaw na godzinę do lodówki.
2 - Orzechy laskowe posiekaj ze skórką pomarańczową.
Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj obrane ze skórki migdały, mąkę, kakao oraz przyprawy -
całość delikatnie wymieszaj.
3 - Cukier zagotuj z miodem , stale mieszając.
Kiedy dokładnie się rozpuści zdejmij z ognia, dodaj do pozostałych,
uprzednio przygotowanych składników i dokładnie wymieszaj.
4 - Następnie równomiernie rozsmaruj masę na przygotowanym spodzie,
po czym piecz przez około 30 - 40 minut w piekarniku rozgrzanym
do temperatury 175*C.
5 - Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Smacznego
Komentarze