Babeczki pieguski
Babeczki pieguski
SKŁADNIKI :
WYKONANIE :
1 - Wyjęte z zamrażarki ciasto odstawić do rozmrożenia.
Rodzynki zalać winem i odstawić na 20 minut.
Z ciasta wyciąć nieco większe niż foremki krążki.
2 - Wylepić ciastem foremki, lekko dociskając brzegi.
Schłodzić w lodówce około 10 minut.
3 - Brzoskwinie z puszki pokroić na kawałki, ułożyć na cieście
i posypać namoczonymi rodzynkami.
4 - Babeczki piec 15 - 20 minut w temperaturze 180*C.
Smacznego
SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
- 1 puszka brzoskwiń
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1 kieliszek wytrawnego wina lub sherry
WYKONANIE :
1 - Wyjęte z zamrażarki ciasto odstawić do rozmrożenia.
Rodzynki zalać winem i odstawić na 20 minut.
Z ciasta wyciąć nieco większe niż foremki krążki.
2 - Wylepić ciastem foremki, lekko dociskając brzegi.
Schłodzić w lodówce około 10 minut.
3 - Brzoskwinie z puszki pokroić na kawałki, ułożyć na cieście
i posypać namoczonymi rodzynkami.
4 - Babeczki piec 15 - 20 minut w temperaturze 180*C.
Smacznego
Komentarze