Babeczki pieguski

                                                         Babeczki   pieguski


                                     SKŁADNIKI :



  •   1     opakowanie  ciasta  francuskiego  mrożonego
  •   1     puszka  brzoskwiń
  • 1/2    szklanki  rodzynek
  •   1     kieliszek  wytrawnego  wina  lub  sherry





                                     WYKONANIE :


1 -  Wyjęte  z  zamrażarki  ciasto  odstawić  do  rozmrożenia.
      Rodzynki  zalać  winem  i  odstawić  na  20  minut.
      Z   ciasta  wyciąć  nieco  większe  niż  foremki  krążki.


2 -  Wylepić  ciastem  foremki,  lekko  dociskając  brzegi.
      Schłodzić  w  lodówce  około  10  minut.


3 -  Brzoskwinie  z  puszki  pokroić  na  kawałki,  ułożyć  na  cieście 
      i  posypać  namoczonymi  rodzynkami. 


4 -  Babeczki  piec  15 - 20  minut   w  temperaturze  180*C.




                                                          Smacznego

Komentarze

Popularne posty