Wafelki z kremem kokosowym
Wafelki z kremem kokosowym
SKŁADNIKI :
WYKONANIE :
1 - Mleko wlać do rondla z grubym dnem, dodać masło,
cukier, krówki i na małym ogniu zagotować.
mleko w proszku starannie zmiksować ze składnikami z rondla,
dodać wiórki. Gotować jeszcze około 5 minut na małym ogniu.
2 - Powstałą ciepłą, aksamitną masą przełożyć wszystkie andruty.
wierzch przycisnąć grubą deską do krojenia i ewentualnie jeszcze obciążyć.
3 - Odstawić wafelki na godzinę w chłodne miejsce.
Przed podaniem pokroić.
Wafle można przełożyć gotowymi masami krówką lub toffi.
Smacznego
SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie suchych wafli ( andrutów )
- 100g masła
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku
- 100g wiórków kokosowych
- 3 - 4 cukierki krówki kruche
WYKONANIE :
1 - Mleko wlać do rondla z grubym dnem, dodać masło,
cukier, krówki i na małym ogniu zagotować.
mleko w proszku starannie zmiksować ze składnikami z rondla,
dodać wiórki. Gotować jeszcze około 5 minut na małym ogniu.
2 - Powstałą ciepłą, aksamitną masą przełożyć wszystkie andruty.
wierzch przycisnąć grubą deską do krojenia i ewentualnie jeszcze obciążyć.
3 - Odstawić wafelki na godzinę w chłodne miejsce.
Przed podaniem pokroić.
Wafle można przełożyć gotowymi masami krówką lub toffi.
Smacznego
Komentarze