Wafelki z kremem kokosowym

                                             Wafelki  z  kremem  kokosowym


                                SKŁADNIKI :



  •   1        opakowanie  suchych  wafli  ( andrutów )
  • 100g     masła
  • 1/4       szklanki  cukru
  • 1/4       szklanki  mleka
  •   2        szklanki  mleka  w  proszku
  • 100g    wiórków  kokosowych
  • 3 - 4    cukierki  krówki  kruche 





                                WYKONANIE :


1 -  Mleko  wlać  do  rondla  z  grubym  dnem,  dodać  masło,
       cukier,  krówki  i  na  małym  ogniu  zagotować.   
      mleko  w  proszku  starannie  zmiksować  ze  składnikami  z  rondla,
      dodać  wiórki.  Gotować  jeszcze  około  5  minut  na  małym  ogniu.


2 -  Powstałą  ciepłą,  aksamitną  masą  przełożyć  wszystkie  andruty.
       wierzch  przycisnąć  grubą  deską  do  krojenia  i  ewentualnie  jeszcze  obciążyć.


3 -  Odstawić  wafelki  na  godzinę  w  chłodne  miejsce.  
       Przed  podaniem  pokroić.




               Wafle  można  przełożyć  gotowymi  masami  krówką  lub  toffi.

                                                        Smacznego

Komentarze

Popularne posty