Tort z herbacianym ponczem

                                          Tort  z  herbacianym  ponczem




                           SKŁADNIKI : 



  •   2       gotowe  duże  blaty  biszkoptowe
  • 250g   brzoskwiń  z  puszki
  •   2       szklanki  kremówki
  •   2       łyżeczki  żelatyny
  • 2/3      szklanki  cukru
  • 1/2      szklanki  herbaty  z  cytryną



                           WYKONANIE :


1 -  Żelatynę  rozpuścić  w  jak  najmniejszej  ilości  gorącej  wody,  wystudzić.


2 -  Śmietanę  z  cukrem  ubić  mikserem,  1/3  odłożyć,  
      a  do  reszty  wlać  letnią  żelatynę  i  wymieszać.   


3 -  Owoce  osączyć  z  zalewy,  1/3  odłożyć,  a  do  pozostałych  dodać 
       śmietanę  z  żelatyną  i  razem  zmiksować.


4 -  Blaty  nasączyć  ponczem.  Jeden  włożyć  do  tortownicy, 
       pokryć  kremem,  na  nim  rozłożyć  połowę  odłożonych  owoców  pokrojonych
      w  plasterki  i  przykryć  drugim  blatem.


5 -  Wstawić  na  3 - 4  godziny  do  lodówki.  
      Przed  podaniem  udekorować  resztą  bitej  śmietany  i  przybrać  
      krojonymi  pozostałymi  owocami.




                                                            Smacznego

Komentarze

Popularne posty