Z Różową Pianką
Z Różową Pianką
SKŁADNIKI :
Biszkopt :
Krem :
WYKONANIE :
1 - Białka oddzielić od żółtek. Do białek wlać 10 łyżek gorącej wody, wsypać szczyptę soli i ubijać . Gdy piana lekko zesztywnieje, dodać cukier i ubijać, aż będzie sztywna.
Nadal ubijając, dodawać po jednym żółtku.
Porcjami wsypywać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia i wymieszać. Wylać na kwadratową blachę, wyłożoną pergaminem. Piec 15 - 20 minut w temp. 180*C.
2 - Galaretki truskawkowe rozpuścić w szklance wrzącej wody z dodatkiem 3 łyżek cukru.
Umyte i osączone owoce zmiksować. Kremówkę ubić. Do zmiksowanych owoców wlać
letnią galaretkę, wymieszać z kremówką, ubić, wylać na ciasto.
Udekorować i wstawić do lodówki, by galaretka zastygła.
Smacznego
SKŁADNIKI :
Biszkopt :
- 300g mąki krupczatki
- 10 dużych jaj
- 300g cukru
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Krem :
- 450g truskawek
- 800ml kremówki
- 3 galaretki truskawkowe
- 3 łyżki cukru kryształu
- cukier puder
WYKONANIE :
1 - Białka oddzielić od żółtek. Do białek wlać 10 łyżek gorącej wody, wsypać szczyptę soli i ubijać . Gdy piana lekko zesztywnieje, dodać cukier i ubijać, aż będzie sztywna.
Nadal ubijając, dodawać po jednym żółtku.
Porcjami wsypywać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia i wymieszać. Wylać na kwadratową blachę, wyłożoną pergaminem. Piec 15 - 20 minut w temp. 180*C.
2 - Galaretki truskawkowe rozpuścić w szklance wrzącej wody z dodatkiem 3 łyżek cukru.
Umyte i osączone owoce zmiksować. Kremówkę ubić. Do zmiksowanych owoców wlać
letnią galaretkę, wymieszać z kremówką, ubić, wylać na ciasto.
Udekorować i wstawić do lodówki, by galaretka zastygła.
Smacznego
Komentarze