Sernik na zimno

  Sernik  na  zimno



             SKŁADNIKI :


  •  600g    twarogu
  •   12       łyżek  cukru
  •    3        jajka  ugotowane  na  twardo
  •    1        czubata  łyżka  smażonej  skórki  pomarańczowej
  •  1/3       kostki  masła  około  ( 7dkg )
  •    1        torebka  galaretki  cytrynowej
  •    1        torebka  galaretki  poziomkowej  lub  truskawkowej
  • 500g     poziomek  i  jagód

          WYKONANIE :


1 -  Galaretkę  cytrynową  rozpuścić  w  jednej  szklance  gorącej  wody, 
       a  czerwoną  przygotować  według  instrukcji  na  opakowaniu.
       Twaróg,  obrane  jaja  i  skórkę  pomarańczową  dwukrotnie  zemleć,  
        wymieszać  z  cukrem  i  galaretklą  cytrynową.

2 -  Masło  utrzeć  na   miękką  masę  i  wciąż  ucierając  dodać  twaróg .
      Gładką  masę  przełożyć  do  tortownicy  wypłukanej  zimną  wodą.
      Na  wierzchu  ułożyć  owoce,  zalać  je  tężejącą  czerwoną  galaretką  i   na  3 - 4  godziny
      odstawić  do  lodówki.  




                                Smacznego
   

Komentarze

Popularne posty