Sernik na zimno
Sernik na zimno
SKŁADNIKI :
WYKONANIE :
1 - Galaretkę cytrynową rozpuścić w jednej szklance gorącej wody,
a czerwoną przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Twaróg, obrane jaja i skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć,
wymieszać z cukrem i galaretklą cytrynową.
2 - Masło utrzeć na miękką masę i wciąż ucierając dodać twaróg .
Gładką masę przełożyć do tortownicy wypłukanej zimną wodą.
Na wierzchu ułożyć owoce, zalać je tężejącą czerwoną galaretką i na 3 - 4 godziny
odstawić do lodówki.
Smacznego
SKŁADNIKI :
- 600g twarogu
- 12 łyżek cukru
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 czubata łyżka smażonej skórki pomarańczowej
- 1/3 kostki masła około ( 7dkg )
- 1 torebka galaretki cytrynowej
- 1 torebka galaretki poziomkowej lub truskawkowej
- 500g poziomek i jagód
WYKONANIE :
1 - Galaretkę cytrynową rozpuścić w jednej szklance gorącej wody,
a czerwoną przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Twaróg, obrane jaja i skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć,
wymieszać z cukrem i galaretklą cytrynową.
2 - Masło utrzeć na miękką masę i wciąż ucierając dodać twaróg .
Gładką masę przełożyć do tortownicy wypłukanej zimną wodą.
Na wierzchu ułożyć owoce, zalać je tężejącą czerwoną galaretką i na 3 - 4 godziny
odstawić do lodówki.
Smacznego
Komentarze