Pod Jagodową Pierzynką
Pod Jagodową Pierzynką
SKŁADNIKI :
CIASTO :
NADZIENIE :
WYKONANIE :
1 - Nagrzać piekarnik do temperatury 180*C.
Masło, cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy ubić mikserem na gładką masę. Dodać śmietanę i ubijać jeszcze moment.
Jagody opłukać, osączyć i połowę dodać do ciasta.
2 - Przelać ciasto do natłuszczonej formy i piec około 50 minut.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem, posmarować nią wystudzone ciasto i posypać resztą jagód.
Smacznego
SKŁADNIKI :
CIASTO :
- 170g miękkiego masła
- 170g cukru
- 3 jajka
- 220g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 cukry waniliowe
- 150ml śmietany
NADZIENIE :
- 250g jagód
- 200g śmietany kremówki
- 100g cukru pudru
WYKONANIE :
1 - Nagrzać piekarnik do temperatury 180*C.
Masło, cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy ubić mikserem na gładką masę. Dodać śmietanę i ubijać jeszcze moment.
Jagody opłukać, osączyć i połowę dodać do ciasta.
2 - Przelać ciasto do natłuszczonej formy i piec około 50 minut.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem, posmarować nią wystudzone ciasto i posypać resztą jagód.
Smacznego
Komentarze