Pod Jagodową Pierzynką

                           Pod  Jagodową  Pierzynką


                                SKŁADNIKI :


                   CIASTO :

  • 170g         miękkiego  masła
  • 170g         cukru
  •   3             jajka
  • 220g         mąki
  •   1             łyżeczka  proszku  do  pieczenia
  •   2            cukry  waniliowe
  • 150ml      śmietany

                   NADZIENIE :

  • 250g        jagód 
  • 200g       śmietany  kremówki
  • 100g       cukru  pudru   


                                WYKONANIE : 

1 -  Nagrzać  piekarnik  do  temperatury  180*C.
       Masło,  cukier,  jajka,  mąkę,  proszek  do  pieczenia  oraz  cukier  waniliowy  ubić  mikserem  na  gładką  masę.     Dodać  śmietanę  i  ubijać  jeszcze  moment.
       Jagody  opłukać,  osączyć  i  połowę  dodać  do  ciasta.

2 -  Przelać  ciasto  do  natłuszczonej  formy  i  piec  około  50  minut.
      Kremówkę  ubić  z  cukrem  pudrem,  posmarować  nią  wystudzone  ciasto  i  posypać  resztą  jagód. 


                                             Smacznego

Komentarze

Popularne posty