Deser Bezowy

                              Deser   Bezowy


                              SKŁADNIKI : 
  • 600ml     śmietanki  36%
  • 100g       brązowego  cukru
  •    2          łyżki  kakao
  •   12         małych  bezików
  • 600g       malin
  •                cukier  puder 


               

                              WYKONANIE : 

1 -  Śmietankę  ubić  z  cukrem  na  puszystą   pianę,  dodać  przesiane  kakao,  rozpuszczone  w  3  łyżkach  gorącej  wody.   Wrzucić  pokruszone  bezy,  wymieszać.   Na  koniec  dodać  roztarte  widelcem  maliny  ( pozostawić kilka  do  dekoracji ) i  dokładnie  wymieszać.

2 -  Tortownicę  wyłożyć  przeźroczystą  folią.   Przełożyć  do   niej  masę  i  wygładzić  wierzch. 

3 -  Wstawić  na  4  godziny  do  zamrażarki.  Na  godzinę  przed  podaniem  przełożyć  z  zamrażarki  do  lodówki.   Wyjęty  z  tortownicy  deser  ozdobić  po  zdjęciu  folii  malinami  i  posypać  cukrem  pudrem.     


                                               Smacznego

Komentarze

Popularne posty