Deser Bezowy
Deser Bezowy
SKŁADNIKI :
- 600ml śmietanki 36%
- 100g brązowego cukru
- 2 łyżki kakao
- 12 małych bezików
- 600g malin
- cukier puder
WYKONANIE :
1 - Śmietankę ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać przesiane kakao, rozpuszczone w 3 łyżkach gorącej wody. Wrzucić pokruszone bezy, wymieszać. Na koniec dodać roztarte widelcem maliny ( pozostawić kilka do dekoracji ) i dokładnie wymieszać.
2 - Tortownicę wyłożyć przeźroczystą folią. Przełożyć do niej masę i wygładzić wierzch.
3 - Wstawić na 4 godziny do zamrażarki. Na godzinę przed podaniem przełożyć z zamrażarki do lodówki. Wyjęty z tortownicy deser ozdobić po zdjęciu folii malinami i posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Komentarze